4 juli Rhenen/ Wijk bij Duurstede/ Den Haag

2009-07-04Vanmorgen zijn de Bonnettekes 3 verschillende kanten op gegaan. OetelsBonnetje ging 40km lopen in de omgeving van Den Haag samen met haar Hans en z'n collega's. MMetje ging 20km langs het Kromme Rijn pad lopen. De eerste 10 alleen en de laatste 10 samen met vriendin Nanneke. Baby 2009-07-04Bonnette en ik konden daarom natuurlijk niet achterblijven en zijn gaan lopen bij Rhenen over de Grebbeberg en door de Grebbevallei naar Veenendaal. Dit was een tocht(je) van 30km. maar omdat Baby al 6 nachten had gewerkt en er nog 2 te gaan heeft, besloten we dat de halve afstand lang genoeg was. Na vertrek liepen we al snel het bos in dwars over de Grebbeberg. Het was zo mooi en rustig dat het bijna niet te beseffen was, dat hier 69 jaar geleden zo fel gevochten werd.
2009-07-04We liepen langs een overgebleven loopgraaf en kazemat richting Wageningen. Aan het eind van het bos ging het terug richting Rhenen 2009-07-04over mooie landelijke boerenweggetjes en paadjes tussen het koren met mooie vergezichten. Het ging door Achterberg naar een minicamping waar we moesten stempelen en natuurlijk ook even een sanitaire stop inlasten. Hierna wandelden 2009-07-04we door naar het riviertje de Grift. De laatste kilometers naar Veenendaal bleven we hier langs lopen en zagen we nog 2 bewoonde ooievaarsnesten. In Veenendaal zelf waren de routepijlen opeens verdwenen maar die bleken volgens medelopers op de grond te staan. Dus..... neus en ogen naar beneden gericht en domweg de pijlen volgen. Op het laatst natuurlijk de verkeerde kant op. Gelukkig maar een heel klein stukje maar toch....! Bij het eindpunt hebben we onze Pasja Hans gebeld die bij z'n moeder vlakbij de finish een paar klusjes was gaan doen. Hier zijn we weer in de auto gestapt om onze Baby gauw naar huis te brengen en in bed te stoppen. Wij hebben in ieder geval weer een mooi tochtje gehad en volgend jaar proberen we hem heen en terug te lopen.
Kleintje

2009-07-042009-07-04Omdat ik in Wijk bij Duurstede logeerde heb ik mijn laatste loopje gepland in die regio. Nu is het Kromme Rijnpad pas helemaal gereed om van Utrecht naar Wijk bij Duurstede te lopen, totaal 29 km.. Kleintje en ik hebben al eens een stukje hiervan gelopen en we vonden het toen erg mooi.
Zo gepland en zo gedaan. Ik werd om 12 uur afgezet in Bunnik. 20 km vond ik genoeg voor die dag. Het was inmiddels al behoorlijk warm, maar wel een goede training. Helaas fototoestel vergeten, dus geen mooie plaatjes, maar die komen zeker later, w2009-07-04ant het is een hele mooie tocht, die we met de Bonnetjes zeker een keer moeten lopen.
Zo onder de rook van Utrecht is het een mooi stukje Nederland. Weidse vergezichten, mooie smalle paadjes. Helaas niet goed gekeken in mijn boekje en op het kaartje, dus verdwaald. Maar 3 km omgelopen, wat maakt het uit. Maar het werd warmer en warmer. Het laatste stuk was windstil, dus erg vermoeiend. Rond 4 uur was ik in Wijk, waar Nanneke op mijn wachtte op het terras voor een welverdiend wit biertje.
Nu op naar Nijmegen!!!
MMetje

2009-07-04

O, o Den Haag……
Tja, en ik als 4e Bonnetje ging dus voor een tocht van 40km in Den Haag en omstreken.
Het korpsdetachement politie Haaglanden organiseerde voor de 16e keer een politiewandeltocht als laatste voorbereiding op de “Nijmeegse”. Eigenlijk alleen voor de politie maar ik vormde daar op de spreekwoordelijke uitzondering en mocht met Hans mee. De ontvangst was vanmorgen tussen 7 en 8 uur 2009-07-04in het mooie Zuiderpark met koffie/thee en cake.Om half 9 werden we “weggeschoten” en liepen we door Den Haag richting Wassenaar waar we de 1e stop hadden voor de poorten van koningin Beatrix. Men was druk bezig in de tuin, maar we hebben haar niet gezien. Wel hebben we hier alweer een kopje koffie gedronken. 2009-07-04Daarna liepen we verder door Wassenaar. Wat is het daar mooi! Veel groen en prachtige oude bomen en natuurlijk ‘aardige optrekjes’. Via Leidschendam en Voorschoten ging het weer terug naar Den Haag. Onderweg waren er voldoende rustpunten waar we goed werden verzorgd met eten, drinken en vanwege de warmte, goed zoute bouillon. Ik heb natuurlijk niet zo’n hoog tempo als al die politiekorpsen maar omdat Hans de enige deelnemer was van de politie Brabant Noord kon hij gezellig bij mij blijven en hebben we er met alle rusten meegerekend precies 8 uur over gedaan.Net zoals de andere Bonnetjes waren ook bij ons op het laatste 2009-07-04stuk de pijlen een beetje verdwenen maar hebben we 2009-07-04toch de weg naar het eindpunt gevonden. Als afsluiting van deze dagtocht kregen we nog een uitgebreid Indisch buffet en alle wandelaars een medaille. De verschillende detachementen kregen een beker en toen was het feest weer afgelopen en gingen wij terug naar ons hotel.
Ook ik ga ervoor in Nijmegen!!!
Oetel Bonnette