27 juni Bergen op Zoom

2009-06-272009-06-27Vanmorgen erg vroeg begon voor de Bonnettekes weer een nieuwe wandeldag. Voor 3 van ons de laatste 40km voor Nijmegen!
Alleen ons Oeteltje gaat volgende week nog een keer voor deze afstand samen met haar Hans en een aantal van zijn Haagse collega's. In dichte mist reden we van 2 verschillende kanten naar Bergen op Zoom. Om 7 uur troffen we elkaar bij het Markiezaatcollege om ons in te schrijven en 10 min. later begonnen we. Gelukkig was de mist verdwenen en konden we weer goed in het rond kijken en zagen mooie papavers, een mooi meer en mooie landerijen. Als echte Hollanders liepen we langs de 2009-06-272009-06-27a2009-06-27ardappelvelden en soms leek het alsof we in Frankrijk waren; liepen we langs grote velden zonnenbloemen. Na 8km. liepen we Moerstraten binnen waar de eerste controle en 2009-06-27plaspauze was. Op miraculeuze wijze verdween hier opeens de oude groene trui van Oeteltje in de afvalbak. Dat scheelde in ieder geval in het gewicht. Al kletsend, het was net een wandelend kippenhok, gingen we weer verder om na nog eens 8 km. aan te komen in Wouw. Hier was de 2e controlepost. Baby en ik vonden het nog een beetje te vroeg om al koffie of iets te pakken maar MMetje en Oeteltje wilden toch wel graag even 5 minuutjes zitten. Dus ging het edele viertal vanaf hier verder als 2 tweespannen. Baby moest een klein eindje verder net voorbij de kerk nog even belletje trekken bij grote broer Ad, maar helaas, hij was niet thuis(of lagen ze nog te slapen!). Een paar km. later kwamen we in Heerle om daar na 100m weer uit te wandelen en na ruim 1km. weer in terug te komen voor....jawel weer een metertje of 100. Hier waren we precies op de helft en vonden we wel dat het tijd werd voor een bakkie maar dat duurde nog 5km. De 3e rust was pas bij de 25km. in de kantine van een camping bij Halsteren. Lekker dat die koffie daar was!!! Vanaf dat moment liepen we wat meer door de 2009-06-27bebouwde kom van Halsteren en na een mooi laantje kwamen we weer terug 2009-06-27in Bergen op Zoom waar we eerst nog een stempeltje moesten halen voordat we aan de laatste 5km. mochten beginnen. Normaal gesproken is het vanaf de poort naar het beginpunt misschien maar 2km. maar door ons rondjes te laten lopen die elkaar net niet raakten en ons alle straatjes, steegjes en hoekjes van Bergen op Zoom te laten zien, werden het er dan toch 5 en hebben wij kunnen genieten van een prachtige oude stad. We hebben met z'n vieren goed gelopen. BB en KB waren om 13.40 binnen en MMetje en Oeteltje met wat extra rust een uurtje later.
Het gaat ons vast weer lukken. NIJMEGEN, WE KOMEN ER AAN.

Kleinbonnetje

 

Nadat wij BB-tje en KB-tje voor hadden laten gaan, zijn wij na een rust van 5 minuutjes langzaam weer opgestrart.
Al pratend en pratend liepen we bijna verkeerd. Net voor de campingrust hadden we niet in de gaten dat we een tweede doorkom hadden op hetzelfde punt. Gelukkig herkende ik het huis, waar we begin van de wandeling al langsgekomen waren, dus op rasse schreden terug! Niet te veel omlopen, 40 km is al ver genoeg.
Op de camping weer de nodig plas en opfrispauze en na 10 minuutjes ff de beentjes omhoog, gingen Oetel en ik weer van start. Doordat we heel wat afgekwekt hebben, waren we eigenlijk voordat we het wisten in Bergen op Zoom terug.Ondanks de hitte, want het was warm! 2009-06-272009-06-272009-06-27Echt wel.
Het laatste stuk was een puzzeltocht i.p.v. een wandeltocht, maar zelfs wij zijn door het centrum heen gelopen zonder fouten. De vele terrasjes nodigden wel uit tot even lekker zitten met een biertje, helaas was daar geen tijd voor.
Een uurtje later dan KB-tje en BB-tje, maar wel heel tevreden en vol vertrouwen voor Nijmegen.
WE GAAN ERVOOR

MMetje