21 t/m 24 mei Drentse 4 daagse

vierde dag DW4D

2009-05-24209-05-23Helaas, de laatste dag alweer. Vandaag liepen Baby en ik samen omdat Mmetje met haar moeder een dagje naar Orvelte ging. We gingen snel van start wat voor zere scheenbenen zorgde bij Baby en daarom gingen we het eerste uur toch maar een tandje terug. Tot de eerste rustpost zagen we niet zoveel bijzonders om te fotograferen maar bij camping de Fruithof  begonnen we dan toch maar met een foto van Zweer. Dit zou 2009-05-24een dag worden met veel hunebedden. Op een heideveldje stonden er wel 3 en werden er veel foto’s genomen van elkaar en toevallige voorbijgangers. Ondertussen waren we goed op stoom gekomen en stiefelden we stevig door om na 12 kilometer en nog geen 2 uur na de start in Weerdinge aan te komen. Hier werd weer gescand en een hele korte sanitaire stop ingelast waarna we verder 2009-05-24gingen richting Valthe. Voor wij daar waren, zagen we weer 2 hunebedden, een tweeling dus. Wij liepen snel maar met een hond als stuwende kracht kon het nog veel sneller hebben we de afgelopen dagen en ook vandaag weer gezien. De honden lieten hun baasjes knap zweten. In Valthe, na ruim 19km. vonden we het tijd voor een kopje koffie die lekker en goed heet was. Na een kwartiertje rust 2009-05-24begonnen we aan de laatste 11km. We liepen door een mooie omgeving weer terug langs een oorlogsmonument bij een onderduikershol, naar camping de Fruithof waar we weer helemaal overheen moesten lopen om aan de andere kant na het scannen, de camping weer te verlaten. De laatste etappe zou 6km. lang zijn maar de dame die de routes uitzette had in haar onmetelijke wijsheid besloten om het mooiste stukje van dit deel te schrappen waardoor we van Klijndijk naar Odoorn helemaal langs 2009-05-24de provinciale weg liepen. Erg leuk!!! Bovendien was het een paar km korter waardoor onze “inhaler” net niet op tijd met de bloemen bij de tent kon zijn. Maar……gekregen hebben we ze samen met een lekker koud Kriekje. Nu wordt tussen het foto’s op de laptop zetten en een stukkie schrijven een huisje opgeruimd en spullen gepakt en is het eind van dit avontuur weer in zicht.
Volgende week is Breda aan de beurt.

 

derde dag DW4D

2009-05-232009-05-232009-05-23Gelukkig, eindelijk kregen onze voetjes vanmorgen kort na de start een goede voetmassage. Die hadden we al eerder gehad maar toen was het aan het einde van de dag en vonden onze edele onderdanen dat niet meer zo prettig. Medewandelaars met stevige blaren waren hier toch niet zo blij mee. Om vooral niet over de keien te hoeven lopen, liep iedereen dan ook links of rechts van de weg. Het werd vandaag weer een super mooie tocht. 2009-05-23Pasja Hans liep volgens traditie deze derde dag ook weer mee. Dwars over de hei bij Exloo waar we ook nog wat “wilde” beesten zagen. 2009-05-232009-05-23De vliegende “eikels” die we de eerste dag al hadden zien vliegen, bleken toen ze op de grond zaten opeens Meikevers te zijn. Verder zagen we ook nog een grote harige rups maar omdat er geen eikenbomen in de buurt stonden, vonden we hem niet zo eng en hij was maar alleen en liep niet in een processie mee. 2009-05-23Na Exloo wandelden we langs het bijna 2009-05-23grootste hunebed van Drenthe richting Ees. Hier namen we heel dwars een andere ingang van bungalowpark “Het Land van Bartje” omdat we dan langs ons vakantieverblijf kwamen waar Marc de koffie al klaar had en lekker gebak had gehaald. Mmetje was hier later omdat ze erg veel last had van haar benen die veel te verduren hadden gehad met de ontzettende regenbui die ze gisteren op haar dak kreeg. Maar evengoed bikkelde ze wel door!! Na Ees liepen we door de bossen weer richting “Poolshoogte” en daar begon een “afrikaloop reünie” De vrijbuiters hadden we de andere dagen ook al gezien maar nu zagen we ook Rita en Maria. Voor de laatste paar kilometers zetten we er goed de pas in en vlak voor we bij de tent kwamen, zagen we Greke en Douwe die flyers voor de Afrikaloop aan het uitdelen waren.2009-05-232009-05-232009-05-232009-05-23

 

 

 

 

Na ons welverdiende ijsje zijn we daar dus bij gaan staan om 2009-05-23iedereen te vertellen hoe super deze happening wel niet is. Daarna zijn we Mmetje nog een stukje tegemoet gelopen en kwamen we gedrieën nog een keer over de streep. Pasja Hans hing een mooie bloemenkrans om haar nek, die had ze eerlijk verdiend. Voor Mmetje is het nu weer klaar met lopen want zij gaat morgen gezellig een dagje met haar moeder op pad en voor BabyBonnette en het Kleinbonnetteke is het morgen al weer de laatste dag. Jammer, maar we gaan er morgen nog eens even goed van genieten.

 

 

Tweede dag DW4D

2009-05-222009-05-222009-05-22Vanmorgen begonnen we alweer met veel plezier en goede zin aan de tweede dag van de 4-daagse. Om kwart voor 8 troffen we Mmetje aan in de tent waar ook Bas en Zweer van de Vrijbuiters al weer zaten te wachten op het startsein. Precies om 8 uur waren we los en 2009-05-22liepen we richting “Poolshoogte” de uitkijktoren met het in aanbouw zijnde nieuwe theehuis. Na het scannen en een sanitaire stop, Mmetje was al doorgelopen, gingen we over de hei weer verder naar Schoonoord 2009-05-22waar we op de koffie wilden gaan bij Ellert en Brammert de niet zo vriendelijke Drenthse reuzen, die “jonge” meisjes zoals wij ontvoerden en als werkster gebruikten. Hier hadden we er alweer 14km. opzitten 2009-05-22en zouden we er nog maar 16 te gaan hebben. Nu weten wij uit ervaring dat de afstanden hier toch een beetje anders gemeten worden dus bereidden we Mmetje maar vast weer voor op nog een kilometertje of 20 wat dus ook zo was. Vorig jaar hebben veel mensen geklaagd over de x-tra kilometers maar de organisatie heeft hier dus gewoon niets mee gedaan! Halverwege de tocht werd het wel heel 2009-05-22erg donker en hoorden we het in de verte rommelen maar de bui die op dat moment boven Assen zat, (donder, bliksem en met bakken uit de hemel) hebben wij toen niet gehad. Het bleef mooi droog, warm en zonnig weer. We hadden allemaal een goed tempo en 2009-05-22denderden lekker door. Bijna aan het eind kregen we dan toch nog een buitje op ons dak maar dat viel nog wel mee. Mmetje had meer pech. Zij kwam een half uurtje na ons binnen en was kletsklieder nat. Ook wij zijn uiteindelijk kletsnat geregend omdat we opgehaald werden door Marc en Hans en de fietsen op de fietsendrager probeerden te zetten in een tropische regenbui. Al met al was het weer een dag met veel lachen, kleine en wat grotere pijntjes en leuke ontmoetingen met andere wandelaars. Morgen mogen we weer! Hoeveel kilometers? Vast weer net zoveel als gisteren of vandaag nl.35km.
Tot morgen.


Eerste dag DW4D.

2009-05-212009-05-21Na een kleine volksverhuizing van Meeuwen/Waalwijk naar Ees bij Odoorn, kwamen we op 20 mei aan op ons vakantiepark waar we eerst de sleutel van ons huisje ophaalden en daarna koffie met hebben genomen. Daarna zijn we ons gaan aanmelden in Odoorn en zijn we nieuwe wandelsokken gaan kopen in Exloo. Vanochtend om 8.00u was het zover. Na een vrolijk weerzien met Mmetje die we al een paar weken niet gezien hadden vertrokken we voor de eerste 30km. Gelijk aan het begin kregen we te horen waarom Mmetje er zo stralend uitziet en wij zijn ook erg blij voor 2009-05-212009-05-21haar. We merkten wel dat ze iets minder tijd heeft gehad om te lopen want ze had er wat moeite mee en haar tempo ligt wat lager dan we van haar gewend zijn. Jammer genoeg zijn de routes veranderd en lopen ze meer langs de weg dan door het bos en dat is toch niet helemaal wat wij leuk vinden maar misschien worden de andere dagen wel weer mooier. Bij 15km. hebben we heerlijk een cappuccino gedronken daarna ging het weer verder richting ’t Haantje waar de voetbalvereniging luistert naar de fraaie naam v.v. THEO. Als iemand weet waar dit voor staat…..reacties graag op het gastenboek van deze site. (Ik weet het wel, denk ik) Na ’t Haantje waar de laatste stempelpost 2009-05-21was zijn we Mmetje een beetje kwijt 2009-05-21geraakt. Zij had nog even een x-tra pauzetje in gelast en wij zijn gewoon door gestiefeld om nog wat tijd met onze wederhelften door te brengen. Om 2 uur waren we weer terug in Odoorn waar we nog even wat 2009-05-21gedronken hebben en daarna rap op de fiets zijn gesprongen om in een half uurtje weer naar Ees terug te fietsen. Hier werden de koude voetenbadjes voor ons neer gezet en kregen we ons welverdiende Kriekje.