8 februari Tilburg

Het was nog voor achten, toen de eerste Bonnette op de stoep stond aan de Groenstraat. We waren weer een keertje gezellig kompleet, met in het achterhoofd de stampotten, die we bij onze Super zouden gaan eten 's avonds. Maar eerst moest er nog even 40 km gelopen worden. We mochten pas om 9 uur starten, omdat het anders, volgens de organisatie van de wandeltocht, nog kats donker zou zijn en de wandelaars geen pijlen zouden zien.

Het was een thuiswedstrijd voor mij, want we moesten starten bij Boerke Mutsaers bij station West in Tilburg. Ik was heel benieuwd 2008-02-08waar we naar toe zouden gaan. We mochten om klokslag 9 starten en het was ff dringen geblazen om buiten te komen, 85 mensen liepen de 40 km. In het begin liepen we nog met 4-tjes, maar al gauw trokken BB-tje en KB-tje aan hun stutjes en roef weg waren ze. Oeteltje en ik achterlatend in de rook.................Bij de eerste stop, volgens de papieren na 7 km (in werkelijkheid 9 volgens de foot-pod van KB-tje) kwamen we elkaar weer tegen. De route ging richting Riel. 2008-02-08
Na stukjes verharde weg in Goirle liepen we via het landgoed Rovert en Gorp naar de 2e stop, waar we ff een lekker bakkie koffie en een plak krentenbrood naar binnen werkten. Ineens zag ik een bekende van de Afrika-tocht, die ik niet verwacht had. Wim liep ook gezellig mee met 2008-02-08zijn nordic-stokken.

Na de statiefoto gingen we weer op pad voor de volgende etappe, op weg naar Radio Paloma te Poppel in Belgie. Snel waren KB en BB weer uit het zicht, maar bij ons ging het ook zeker niet slecht. Even een foto bij2008-02-08 de grenspaal (gensplaal volgens de tekst), want anders gelooft niemand dat we in Belgenland geweest zijn. Bij radio Paloma moesten we zeker even naar binnen volgens de organisatie want zoiets zouden we niet gauw weer zien. Malle Pietje was er niks bij vergeleken. Wat een rotzooi!!! Radio Paloma is een piratenzender die2008-02-08 uitzendt in een Belgisch 2008-02-08cafe. Oetel en ik naar binnen, door de rook van sigaretten hebben we ons een weg gebaand en gelijk vroeg zo'n Belgisch menneke of we soep wilden en kwam met 2 stoelen aan. Heel gastvrij. Even zitten met een kop erwtensoep, dat ging er wel in. Daar waren we wel aan toe, niet te lang, ff toilet en door weer. KB en BB waren al doorgelopen want die waagden hun gezondheid niet aan de stank van rook, bier en zweet.

2008-02-082008-02-08Naar de 4e stop toe zou het 8 km zijn, maar voor ons gevoel was het wel meer dan 10 km. Uiteindelijk bleken het er 9 te zijn. We moesten ons een weg banen door bossen met rododendrons, een heel smal paadje, meer een spoor, wat Oetel en ik dus over het hoofd hadden gezien. Gelukkig werden we door een medewandelaar teruggeroepen. Verder ging de tocht een stuk over de Regte Heide bij Goirle. Bij de 4e stop bleek dat we de laatsten waren van de 40 km. De laatsten!!!! De pijlenophalers liepen achter ons. Dat werd dus opschieten. We hebben de spurt er in gezet, maar na ruim 30 km is die spurt niet echt meer zo groot. De mannen van de pijlen haalden ons in en samen zijn we de laatste km op gelopen. Uiteindelijk waren we om 17.20 uur binnen!! De organisatie had gelukkig op ons gewacht, want er MOET wel een stempel in het boekje natuurlijk!!! Uiteindelijk bleek de route 45 km, dus we hebben weer een grens verlegd.

2008-02-08Moe maar voldaan gingen we naar onze SB, die gezellig met Fer en hondje met de kriekjes klaar zat. Dat hadden we zeker wel verdiend! Gauw de foto's uitwisselen en aan de stamp! Heerlijke overschotel van zuurkool met gehakt (schaal was trouwens zo leeg) en daarna de 2e gang lekker boerenkool met rookworst. We werden weer verwend.
Na het eten moest er nog even vergaderd worden en rond 21.30 ging iedereen weer naar huis, na een intensieve maar heel gezellige dag.

We weten weer even hoe het voelt om 40 km te lopen.................
MMetje