14/15 februari Hoogeveen/Diever - Diever/Oosterwolde

14 februari Hoogeveen-Diever

Kleinbonnetteke en ik(Babybonnette) hadden dit weekend gepland om de eerste 2 routes van de Afrikaloop na te lopen. De Afrikaloop is een sponsorloop voor de kinderen in Takoradi in Ghana, die ieder najaar word georganiseerd door de Andreas Manna organisatie. Het was vroeg dag want om 9.00 uur 2009-02-14wilde we gaan lopen, dus we vetrokken in het donker om 6.45 uur uit Waalwijk. Gedurende de rit 2009-02-14konden we genieten van een mooie zonsopkomst, het beloofde een 2009-02-14mooie dag te worden. Op de geplande tijd vertrokken we vanuit Hoogeveen, Kleintje met papier en potlood in de hand en ik met de gps, om de kilometerstanden bij te houden. We hebben de route gelopen, zonder problemen, het was heerlijk om de route te lopen met 2009-02-14dit mooie weer, we zagen andere meertjes dan in oktober, de 2009-02-14bomen en struiken waren veel minder begroeit, de waterplas waar Mmetje doorheen moest waden in oktober was nu een ijsbaan geworden, helaas hadden we geen schaatsen bij. Bijna aan het einde van de tocht kwamen we in Diever langs een restaurantje, waar een bord buitenstond dat ze 2009-02-14apfelstrudel met slagroom hadden, daar moesten we na afloop even naar toe en toen zagen we daar dat ze zelfs ons2009-02-14 lijfdrankje verkochten echte kriek! Daarna zijn we naar ons logeeradresje gegaan, daar zijn we heerlijk in de watten gelegd, kopje thee, lekker koek erbij, heerlijke stamppot gegeten en ‘s avonds bij de koffie weer een stuk vlaai erbij, het was maar goed dat we zondag weer konden gaan lopen.

BabyBonnette

15 februari Diever-Oosterwolde
2009-02-152009-02-15Vanmorgen stonden Baby en ik alweer om 7 uur naast ons bed om de 2de etappe van de Afrikaloop te gaan doen. We hadden er weer zin in. Om half 8 zaten we samen met Elly en Mindert aan een uitgebreid ontbijt. We zijn echt ontzettend door hen verwend! Elly en Mindert het was geweldig. DANK JE WEL voor alles. Om half 9 begonnen we aan onze tocht en het zou een enerverend tochtje worden. Het was net begonnen met sneeuwen wat een extra dimensie aan het geheel gaf. Het begin verliep voorspoedig. We noteerden braaf de afstand tussen de verschillende punten en hadden net tegen elkaar gezegd dat we misschien nog wel wild zouden zien toen we om de bocht op een kudd2009-02-15e Hooglanders, Galloways of hoe ze ook mogen heten, stuitten. Echt midden op het pad! 1 schrok en stoof weg,
Baby maakte een paar foto’s en opa stier werd humeurig van de flitsen en boog de kop dreigend. Wij liepen in een omtrekkende beweging erom heen; bijna tegen papa stier aan dus weer een andere richting op en jawel, daar stond zoon stier die ook al flink uit de kluiten gewassen was. We kwamen toch veilig aan de andere kant van de kudde maar…… misten wel ons pad want daar stonden onze “vrienden”. Later zijn we toch nog terug gegaan om route op te pikken en gelukkig ze waren weg……, dachten wij. Maar nee hoor,ze stonden om de volgende bocht weer op ons pad en 1 achterblijver kwam zelfs nog even achter ons aan. We hebben daarom zelf maar een alternatief gezocht en kwamen na een half uurtje 2009-02-15weer keurig op de officiële route uit. Voort ging het weer tot we ergens door een klaphekje moesten. Dit was ondertussen een draadhek geworden van…… natuurlijk SCHRIKDRAAD!! We konden het niet openmaken en er overheen ging ook niet dus rugzakken af en er onderdoor. Het was nog net geen limbodansen wat we deden. 2009-02-15Daarna ging alles gelukkig helemaal zonder problemen. We kregen een beetje ijzel op de hei maar hadden er geen lastvan en bij minicamping Wilhelminahoeve konden we lekker even zitten en koffie drinken. Het 3de deel van de etappe is een beetje veranderd en daardoor veel mooier geworden en het laatste stuk gaf ook geen problemen tot in Oosterwolde want daar werd BabyBonnette nog aangevallen door een gans die boos was omdat er geen toestemming gevraagd was voor het maken van foto’s. In hotel De Zon hebben we een kom erwtensoep gegeten en cappuccino gedronken en werden we later opgehaald door Yvonne die ons naar2009-02-15 Krista bracht waar we verslag hebben uitgebracht en alle notities hebben achter gelaten. Om 5 uur reden we weer op huis aan door de stromende regen die we overdag gelukkig niet hebben gehad. Wij hebben in ieder geval weer een fijn weekend buiten gehad en kunnen er weer een weekje tegen.

Groetjes, KleinBonnetteke.