10 januari Apeldoorn Oliebollentocht

2009-01-102009-01-10Vanmorgen vertrokken BabyBonnette en het KleinBonnetteke al vroeg naar Apeldoorn om daar de oliebollentocht te gaan lopen. In het wandelprogrammaboekje stond dat ie 20km was maar dat bleek een foutje want hij was 25km. Gelukkig is dat voor ons geen probleem dus om 9 uur vertrokken we bij een temperatuur van -9C. Dat is wel echt 2009-01-10KOUD maar na 5 minuten waren onze vingers alweer warm en met onze bonnettemuts over de oren hadden we nergens last van. Het was zo koud, dat bij de Hamermolen gigantische ijspegels hingen naast het stromende water van de spreng.

2009-01-10Er lag veel meer sneeuw dan bij ons in het brabantse en dat maakte de hele tocht sprookjesachtig mooi. 2009-01-10De enige woorden 2009-01-10die in het begin uit onze monden kwamen waren dan ook, "oooh, wat is dit mooi" en dat dan natuurlijk "tig" keer herhaald. Hiervoor hoeven we dus echt niet naar Oostenrijk of andere alpenlanden. 2009-01-10Na 11km. kwamen we bij de eerste rust waar we een lekkere kop erwtensoep namen en daarna gingen we de volgende lus van 11km. maken. Dit werd een pittig lusje waarin een heuse "alpentop" beklommen moest worden van wel een flink aantal meters hoog en dat dan heel steil. Voor ons gevoel was het een helling van 60 %. Dus...... blik gericht op de grond en gaan! Het leuke van klimmen is dat je daarna weer naar beneden mag en dat was dan ook wel even heel fijn. Jammer genoeg hebben we vergeten een foto te maken van deze "berg" maar hij was echt heftig. Na een kleine 2 uur kwamen we weer bij het rustpunt terug en hebben we een kopje koffie gedronken waarna we voor de laatste kilometertjes gingen. De routebeschrijving stopten we maar 2009-01-102009-01-10weg want daar gingen we bijna van stotteren omdat er 3 keer achter elkaar stond: "Trap naar beneden; houten brug over; trap op" Dit waren allemaal bruggetjes over de sprengen die Apeldoorn omringen en waardoor er vroeger ook heel veel wasserijen in Apeldoorn waren. Aan het einde van de tocht wachtte ons een lekkere warme oliebol die we natuurlijk ook wel echt verdiend hadden.
Het was vandaag weer een geweldige tocht over prachtige paadjes en paden die soms wel wat glad waren en daardoor schoven onze voeten soms dan ook wel eens een beetje weg maar.... Het was GENIETEN !!!!!

Kleinbonnetteke