17 januari Ugchelen

Op pad en vroeg uit de veren richting Ugchelen voor een tocht van 30 km.

2009-01-17Zaterdagochtend 17 januari ging de wekker al vroeg af om samen met les bonnettes weer op pad te gaan.
Babybonnette had de nacht en Superbonnette heeft nog last van haar knie jammer genoeg. Vandaar dat we met 3 bonnettes,
Mmetje, KleinBonnetteke en OetelBonnetje, op pad gingen deze keer. Ik, Oetelbonnetje, was al om 6 uur het bed uit,
zodat ik op tijd kon zijn voor de koffie bij KleinBonnetke. Want om half 8 zouden we vertrekken richting Ugchelen voor een wandelroute van 30 km. Het was voor mij lang geleden dat ik zoveel km had gelopen, maar het was goed gegaan, op wat spierpijn in de benen en schenen na.
2009-01-17Om 5 over 9 zijn we gestart en om 5 over 3 waren binnen. Dus we waren best trots op ons zelf met dat gemiddelde van ruim 5 km per uur. Het was een tocht door de bossen in de omgeving van Ugchelen/Apeldoorn. Prachtig. We hebben veel colletjes (bergen…) gehad. 2009-01-172009-01-17Een goede oefening voor de Zevenheuvelen met de 4 daagse, want daar gaan we onder andere voor trainen. Natuurlijk ook voor de gezelligheid. Daarnaast zijn we heerlijk buiten in de prachtige natuur van Nederland. Hier en daar waren de paden nog wat glad en nat vanwege de sneeuw. De omgeving was adembenemend zoals je kunt zien op de vele kiekjes die weer genomen zijn. Zo’n dagje doet een mens goed, het hoofd leeg, de conditie weer opgevijzeld en weer wat kilometers in de benen.
2009-01-17Na 12 km hadden we de eerste rustpauze, daar waren we wel een klein beetje aan toe. Nadat we de inwendige mens hadden voorzien en de beentjes gestrekt hadden, gingen we na 15 minuutjes de tocht weer hervatten. We hadden een 2009-01-17routebeschrijving maar de route was goed uitgepeild, zodat we zeker niet zouden verdwalen. Bij 1 puntje hadden we even een twijfel, maar dat had Kleintje zo weer opgepikt. Bij 22 km nog even een pauze. Binnen in die schuur was het te heet, zodat we buiten genoten hebben van een drankje en hapje en na 10 minuutjes, om niet te veel af te koelen, weer verder gingen voor het laatste staartje.
Na vele stappen en 30.8 km hadden we de tocht volbracht! KleinBonnetteke kon onderweg de snelheid en de kilometerstand voor ons bijhouden met de polar van haar. In principe hadden we er nog wel wat km. meer kunnen wandelen, maar waren toch blij wat we er waren. Mmetje en KleinBonnetke hebben hun beloning voor de 2009-01-17tocht met plezier in ontvangst genomen om bij de verzameling dieren te zetten. Vorig jaar hadden ze een eekhoorntje en nu een vogeltje.
Medailles worden daar niet uitgedeeld in Ugchelen namelijk. Vandaar een begin van de dierentuinverzameling in Meeuwen en Udenhout.
We gingen weer op weg naar huis met papa ’s taxi bestuurd door KleinBonnetteke. Om half 5 waren we weer veilig en wel in Meeuwen aangekomen, waar we een lekker kopje koffie en een overheerlijke gezonde groentensoep voor de Sonja-aanhangers hebben genoten.
En nu op naar de volgende km, wandelingen en gezelligheid voor de training voor de 4 daagse.

 

Groet,
OetelBonnetje